Андрій Чорноус

Андрій Чорноус

Партнер

Андрій співголова Практики вирішення міжнародних спорів Hillmont Partners. Він супроводжує комплексні багатомільйонні спори та спеціалізується на складних судових процесах, комерційних та інвестиційних арбітражах, а також надає консультації міжнародним технологічним компаніям та стартапам з широкого кола юридичних питань на регулярній основі.

Андрій представляє інтереси клієнтів у міжнародних комерційних спорах у різних секторах економіки, включаючи банківську справу та фінанси, FMCG, авіацію, роздрібну торгівлю, енергетику, інфраструктуру, нерухомість, фінансові та інформаційні технології. Він має досвід представництва інтересів як національних, так і іноземних інвесторів в складних міжнародних спорах, надання правової допомоги в межах податкових та кримінальних справ, представництва інтересів клієнтів при врегулюванні спорів з контролюючими органами.

Він має величезний досвід представництва інтересів клієнтів спільно з іноземними юристами з Англії, Гібралтару, США, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу, Швеції, Кіпру та Молдови.

Андрій має практичний досвід роботи в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (ICAC), Лондонському міжнародному арбітражному суді (LCIA), Стокгольмській торговій палаті (SCC) і Віденському міжнародному арбітражному центрі (VIAC).

Відповідні справи включають зокрема справу Komaksavia Airport Invest Ltd. проти Республіки Молдова, SCC EA 2020/130 (успішно ухвалене рішення про тимчасові заходи).

Професійний досвід

До приєднання до команди Hillmont Partners Андрій працював судовим юристом міжнародної юридичної фірми та інспектором Ради бізнес-омбудсмена, дорадчо-консультативного органу при Кабінеті Міністрів України, де він займався розглядом скарг бізнесу на недобросовісну поведінку державних органів та органів місцевого самоврядування в Україні.

Освіта

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка, магістр права;
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка, адміністративне та ІТ право, кандидат юридичних наук;
  • Оксфордський університет (Новий коледж), магістр права;
  • Стенфордська школа права, магістр права.

Допуск до адвокатської діяльності

  • Допуск до адвокатської діяльності. Україна, 2019.

Визнання та нагороди

  • The Legal 500 EMEA, видання 2021 року – рекомендований як фахівець у галузі вирішення спорів та практики приватних клієнтів;
  • The Legal 500 EMEA, видання 2022 року – «Висхідна зірка» в у галузі вирішення спорів;
  • Стипендія Chevening, Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великобританії, 2022/2023 (Україна)

«…Андрій – динамічний адвокат з гострим юридичним розумом. Він вражаючий юрист і дає проактивні та точні поради».

«Андрій Чорноус вражає своєю здатністю практично в режимі реального часу відповідати на будь-які звернення про допомогу щодо складних внутрішніх і міжнародних справ».