Адвокати Hillmont Partners допомогли «Сканія Україна» здобути ще одну знакову перемогу у судовій тяганині із колишнім дилером

Фахівці судової практики Hillmont Partners у складі команди захисників ТОВ «Сканія» забезпечили перемогу клієнта у складному комерційному спорі із ТОВ «Проскан» на суму 164,4 млн гривень.

ТОВ «Сканія Україна» – офіційний дистриб’ютор провідного світового виробника великотоннажних транспортних засобів Scania, один із найбільших в Україні постачальників вантажних автомобілів, запчастин та аксесуарів до них.

Колишній дилер ТОВ «Проскан» вимагав від ТОВ «Сканія Україна» багатомільйонну компенсацію в якості стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди. Суд апеляційної інстанції прийняв рішення на користь ТВ «Сканія України», скасувавши рішення суду першої інстанції та визнавши безпідставність вимог дилера.

Декількома місяцями раніше Верховний Суд поставив крапку у схожому спорі ТОВ «Сканія Україна» із ще одним колишнім дилером, який, як встановлено судом, також намагався безпідставно стягнути з компанії на свою користь 123 млн гривень.

Рішення суду має велике значення як для автомобільної галузі, яка зазвичай працює за відповідною схемою, так і загалом для юридичної спільноти з огляду на необхідність встановлення правової визначеності щодо підстав для стягнення шкоди у вигляді упущеної вигоди.

Прийнявши вказане рішення, суд продемонстрував, що українські суди здатні приймати об’єктивні та послідовні рішення, а іноземний інвестор завжди може розраховувати на адекватний захист своїх прав в українських судах.

Команда захисників «Сканія Україна» включала фахових адвокатів із декількох національних юридичних фірм. З боку Hillmont Partners над справою працювали радник Ігор Пугайко та співкеруючий партнер Андрій Нижний.

share link share link share link