Практику Government Relations у Hillmont Partners очолив колишній заступник міністра Костянтин Чижик

Hillmont Partners з гордістю повідомляє про приєднання Костянтина Чижика до складу партнерів фірми. Відомий фахівець з питань інвестицій, енергетики та міжнародного співробітництва, проактивний реформатор та сильний антикризовий менеджер Костянтин Чижик очолив у фірмі практику відносини з державними органами і регуляторної політики та вестиме за собою команду фахівців, які консультуватимуть клієнтів з особливостей українського політичного і регуляторного середовища.

Костянтин Чижик має значний досвід роботи у секторі державного управління, як на рівні Офісу Президента та міністерств, так і регіональних адміністративних відомств. Він входить в число розробників та інтеграторів потужних проектів із євроінтеграції України та розвитку інновацій, промоції інвестиційного потенціалу країни та її ключових індустрій на світових ринках.

Попередній досвід роботи Костянтина, зокрема, включає роботу в Міністерстві енергетики та захисту довкілля по позиції заступника Міністра з питань євроінтеграції, інвестицій та цифровізації. Він також працював у Міністерстві фінансів України на позиції радника міністра, де був відповідальний за ефективну взаємодію міністерства з усіма міжнародними партнерами, включаючи МВФ, Світовий Банк, ЄБРР, ЄІБ, JICA, іноземними інвесторами, а також організував перші в історії України збори групи країн МВФ та Світового Банку в Києві. На позиції радника з питань інвестицій, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва голови Одеської обласної державної адміністрації Костянтин працював над залученням прямих іноземних інвестицій у проекти області, координував розробку інвестиційного атласу та інвестиційного портфоліо Одеської області, розробку стратегії та дорожньої карти розвитку ІТ потенціалу Одеського регіону.

Костянтин Чижик відомий своєю активною діяльністю з організації роботи Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України. На посаді заступника голови, а пізніше – голови, він ініціював запуск та координував напрацювання робочих груп із покращення інвестиційної привабливості ринків альтернативної енергетики, видобутку газу, ІТ та телекомунікацій. Його здобутки також включають участь у розробці та адвокації запуску аукціонів на видобуток газу за угодами про розподіл продукції, реформи ринку альтернативної енергетики, нової методики підключення до електромереж, законопроекту про концесії, нового кодексу про банкрутство, експортної стратегії ІТ України.

Костянтин Чижик здобув освіту в Інституті міжнародних відносин Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Є випускником програми Стенфордського університету «Роль державної політики у розвитку приватного сектору» під керівництвом Френсіса Фукуями, прослухав курс з акселерації та управління підприємствами від Стенфордського університету, а також курс з інноваційного розвитку від Каліфорнійського університету Берклі.

Андрій Нижний, співкеруючий партнер Hillmont Partners, коментує: «Hillmont Partners займає лідерські позиції у сфері Government Relations та адвокатування прогресивних змін до національної нормативно-правової бази. Зокрема, ми напрацювали великий досвід у гірничодобувному секторі, сільськогосподарському бізнесі, торгівлі та рітейлі, інфраструктурі та транспорті, а також у цифровізації – секторах, де ми бачимо майбутнє України.  Приєднання Костянтина Чижика – потужний крок уперед для усієї нашої команди, він також додасть енергії клієнтським проектам. Костянтин – яскравий комунікатор і лідер проектів, досвідчений міжнародник, який керується високими етичними стандартами у застосуванні GR-інструментів. Нас об’єднали спільні цінності ведення консалтингових проектів і бачення великих перспектив розвитку GR-продуктів».

Костянтин Чижик відзначає: «З великим ентузіазмом вступаю у роль лідера GR-практики Hillmont Partners. Знаю команду вже тривалий час – рівень їхніх проектів вражає, професіоналізм юристів, їхня віддача і переконлива відвертість у діалогах з клієнтами про переваги та ризики відповідального інвестування в українські активи заслуговують на велику повагу. Радий у новій ролі повернутись до підтримки інвестиційних проєктів, нам якими я працював в Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України».

share link share link share link