Hillmont Partners – експертний партнер І Конференції з енергетичного права

9 жовтня 2020 року з ініціативи Асоціації правників України та за партнерської підтримки Hillmont Partners відбулася І Конференція з енергетичного права.

Тетяна Миленька, радник, керівник практики енергетики Hillmont Partners, виступила модератором практичної дискусії, присвяченої обговоренню законодавчих викликів ринку відновлюваної енергетики.

Учасниками сесії стали представники приватних та державних компаній, що працюють у секторі, посадові особи Міністерства енергетики України, а також очільники профільних об’єднань.

За підсумками сесії Тетяна Миленька зазначила, що інвестори у ВДЕ очікують на виконання державою положень Закону № 810-IX та укладеного Меморандуму про взаєморозуміння. Наразі ситуація з розрахунками ДП «Гарантований покупець» перед виробниками електроенергії з ВДЕ дещо покращилась, але суттєвих змін так і не відбулося. Важливим елементом для покращення ситуації у відновлюваній енергетиці має стати запуск «зелених» аукціонів, впровадження контрактів на різницю (contracts for difference) та розвиток корпоративних PPAs.

share link share link share link