Hillmont Partners здобули проміжну перемогу для компанії Komaksavia Airport Invest Ltd в інвестиційному арбітражі на 885 мільйонів євро проти Республіки Молдова

Юридична фірма Hillmont Partners рада повідомити про успішне представництво інтересів компанії Komaksavia Airport Invest Ltd та отримання рішення про забезпечення позову в межах інвестиційного арбітражу проти Республіки Молдова, що стосується Договору концесії Кишинівського міжнародного аеропорту.

Незважаючи на трансформаційні інвестиції, зроблені в аеропорт починаючи з 2013 року, протягом останнього часу бізнес інвестора опинився під величезним, відкритим та публічно визнаним молдавськими державними чиновниками, політичним тиском, спрямованим на примушення інвестора порушити власної зобов’язання за Договором концесії, укладеним з Агентством публічної власності Республіки Молдова. Відтак, з метою захисту прав інвестора було ініційовано інвестиційний арбітраж в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.

2 серпня 2020 року Hillmont Partners успішно отримано проміжне арбітражне рішення про забезпечення позову проти Республіки Молдова, яким прямо заборонено останній здійснювати окремі дії, спрямовані на розірвання Договору концесії.

До складу команди фірми входили радник Андрій Чорноус та старший юрист Сергій Регелюк на чолі з співкеруючим партнером Джеймсом Хартом. Королівський адвокат Джеймс Рамсден з Astraea Group та Деніел Бенедик з 39 Essex Chamber надавали свою консультативну підтримку у справі.

share link share link share link