Hillmont Partners успішно захистила інтереси «Дельта Вілмар Україна» у складному спорі з Державною екологічною інспекцією України

Адвокати Hillmont Partners здобули переконливу перемогу на користь ТОВ «Дельта Вілмар Україна» у судовому спорі з Державною екологічною інспекцією України, наслідки якого були критично важливі для подальшої діяльності компанії в Україні.

Державна екологічна інспекція звинувачувала ТОВ «Дельта Вілмар Україна» у порушенні норм екологічного законодавства і вимагала повної зупинки господарської діяльності підприємства, вартість якого на сьогодні складає понад 335 млн доларів США. Судовий розгляд тривав майже два роки. Зрештою Верховний Суд прийняв рішення на користь ТОВ «Дельта Вілмар Україна», чим поставив крапку у тривалому конфлікті бізнесу з регулятором.

ТОВ «Дельта Вілмар Україна», що входить до групи транснаціональної агропромислової корпорації Wilmar International з головним офісом у Сінгапурі, є одним із найбільших в Україні виробників тропічних масел і олійних культур. Компанія входить до числа найбільших роботодавців та платників податків у південному регіоні. Перемога у спорі з регулятором має велике практичне значення для виробничої діяльності та ділової репутації компанії. Вона зможе продовжити свою діяльність і уникнути багатомільйонних збитків під час вимушеного простою, зберігши водночас понад 600 робочих місць. Більше того, цей кейс є знаковим для усіх міжнародних компаній, які працюють в Україні, оскільки він доводить, що іноземні інвестори можуть захистити інтереси свого бізнесу в українських судах.

Інтереси клієнта у суді представляли адвокати практики адміністративного і податкового права Hillmont Partners – старший юрист Людмила Бойко та радник Ігор Пугайко.

share link share link share link