Hillmont Partners надали підтримку «Сканія Україна» у забезпеченні перемоги у судовому спорі на суму 123 млн гривень

Hillmont Partners працюють у складі групи потужних судових юридичних фірм України з представництва інтересів ТОВ «Сканія Україна» у складних комерційних спорах про стягнення дилерами з клієнта збитків у вигляді упущеної вигоди.  Днями компанія здобула остаточну перемогу у спорі з ТОВ «Журавлина» на загальну суму 123 млн гривень.

Колишній дилер ТОВ «Журавлина» намагався стягнути з компанії «Сканія Україна» на свою користь 123 млн гривень як компенсацію упущеної вигоди, спричиненої, на думку дилера, неналежним виконанням клієнтом умов дилерського договору.

Юридичній команді компанії «Сканія Україна» вдалося довести необґрунтованість заявлених вимог. Внаслідок чого 20 жовтня 2021 року Верховний Суд прийняв остаточне рішення щодо відмови в задоволенні вимог дилера. Активна робота із захисту клієнта в судовому порядку від аналогічних дій іншого колишнього дилера, ТОВ «Проскан», продовжується. Слухання у справі на суму позовних вимог у розмірі понад 164 млн гривень тривають.

«Сканія Україна» є одним із найбільших постачальників вантажних автомобілів Scania, запчастин та аксесуарів до них. Цей спір став показовим для усіх учасників індустрії продажу автомобілів, оскільки продемонстрував актуальну проблематику цього сектору в Україні. Позитивний результат для клієнта, здобутий днями, збереже чималі кошти компанії і стане хорошим прикладом для інших іноземних інвесторів, що в Україні можна вести бізнес і є шанс захистити свої права у законний спосіб в українських судах.

Команда адвокатів Hillmont Partners, яка працювала над справою, включала радника Ігоря Пугайка та Андрія Нижного, співкеруючого партнера. До команди захисників «Сканія Україна» також увійшли сильні адвокати з інших національних юридичних фірм.

share link share link share link