Вадим Галайчук взяв участь у обговоренні наслідків заборони ВКонтакте

Представники Hillmont Partners з ініціативи Всеукраїнської громадської організації “Асоціація правників України”
взяли участь в обговоренні питання щодо обмеження доступу до Iнтернет-ресурсів в Україні з погляду дотримання прав і свобод людини, закріплених міжнародними актами та Конституцією України.

Досвідом Європейського Суду з прав людини поділився старший партнер компанії Вадим Галайчук, висловивши думку, що підстави для захисту позиції України в ЄСПЛ.

“У частині підстав застосованих санкцій, у нашої держави вони є, проте захисту потрібно звернути особливу увагу на те, щоб виключити звинувачення у політичній складовій обмежень”, – переконаний Вадим Галайчук.

У ході обговорення були також порушені питання відсутності системного як законодавчого, так і інформаційно-просвітницького підходу до питань інформаційної безпеки, брак в українському он-лайн сегменті позитивної альтернативи російським он-лайн ресурсам, а також відсутність уваги держави, у тому числі на рівні освітніх програм, до розвитку у підростаючого покоління критичного мислення.

Учасники заходу зійшлися у спільній позиції, що будь-які обмеження прав і свобод людини, мають відбуватися на основі закону, бути обґрунтованими, передбачуваними та пропорційними.

Більше інформації про обговорення – на сайті Асоціації правників України.

share link share link share link