Партнери компанії Hillmont Partners обговорили питання пошуку виведених активів з України

Партнери компанії Hillmont Partners провели зустріч з керівництвом Агентства з розшуку та менеджменту активів щодо можливої співпраці в контексті функції управління активами та повернення виведених коштів до України.

 

Круглий стіл з питань фінансування та юридичного супроводу повернення виведених з України активів відбулася в середу в American Chamber of Commerce in Ukraine за участі представників міжнародного фонду з Лондона.

 

“Протягом 12 років фінансування цього напрямку в світі виросло зі 100 млн до понад 5 млрд доларів – і це ще дуже консервативні оцінки. При цьому інвестиційні фонди так потужно конкурують між собою, що на глобальному ринку бракує кейсів для такого інвестування”, – каже Джеймс Харт, старший партнер Hillmont Partners.

 

За його словами, Україна може бути дуже цікавим ринком для міжнародних фондів, що спеціалізуються на поверненні коштів, за умов, якщо країна створить відповідну законодавчу базу.

 

“Україні важливо законодавчо визначити, хто може подавати громадянські позови від імені держави. Це спростить інвестування в пошук виведених активів та прискорить процес повернення”, – відзначає Джеймс Харт.

share link share link share link